Un concept original de turism îşi propune să-i atragă pe iubitorii de natură şi de gastronomie în ţinutul superb al Buzăului. În România, turismul înseamnă, de regulă, cazare, mese copioase şi drumeţii. O asociaţie din Buzău aduce ceva nou: vânătoarea de trufe în pădurile din zona Nehoiu-Gura Teghii.
Buzăul are o sumedenie de atracţii turistice deosebite. Vulcanii noroioşi, Sărata Monteoru, Lacul Vulturilor, tabăra de la Năieni, aşezările rupestre, herghelia de la Cislău, cascada Caşoca, dealul Pietroasele, zăcămintele de chihlimbar de la Colţi, barajul Siriu, tabăra de sculptură de la Măgura sau Focul viu sunt doar câteva dintre acestea. Dar mai există o zonă superbă care merită mai multă atenţie. O iniţiativă originală a unei asociaţii buzoiene, intitulată „Aventuri culinare buzoiene", îşi propune să pună în valoare zona Nehoiu-Gura Teghii şi să dezvolte interesul publicului pentru o nouă formă de turism: vânătoarea de trufe.
Citiţi şi:
Vânătoarea de trufe, un nou produs turistic pentru judeţul Buzău
Programul „Aventuri culinare buzoiene" a fost lansat recent de Asociaţia Monteoru Renaissance pentru atragerea turiştilor în zonele pitoreşti din judeţul Buzău. „Totul a pornit din ipostaza noastră de turişti. Soţul meu este cetăţean străin şi adoră România. De fiecare dată când mergem să petrecem un weekend undeva ni se oferă un loc unde să dormim, mâncare tradiţională şi, eventual, o plimbare prin părţile locului. De la o vreme am început însă, să vrem mai mult. Aşa am ajuns să concepem produsul «Aventuri culinare buzoiene»", explică Juranda Kirschner, iniţiatoarea proiectului.
Oferta turistică are mai multe etape şi poate fi achiziţionată la pachet cu masa şi cazarea sau separat. Odată ajunşi la destinaţie, vizitatorii se echipează corespunzător şi pleacă la vânătoare de trufe, însoţiţi de un căutător specializat. Apoi se