Până zilele trecute, exceptându-i pe ieșeni, despre Tudor Ciuhodaru românii nu știau prea multe lucruri. Poate cei cu memorie de elefant și jurnaliștii din domeniul politic să-i fi reținut numele când deputatul ieșean a trecut de la PSD la ”independenți” ori când a părăsit și acest grup după ce a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc.
Numele lui a revenit în atenția mass-media la începutul acestui an, când pe 9 ianuarie, a anunțat că se înscrie în PC. A doua zi, conducerea instituției la care este angajat, Spitalul ”Sfântul Ioan” din Iași, a anunțat începerea unei anchete în cazul său pentru că a semnat condica de prezență în același timp, atât la Iași, cât și la București, la Camera Deputaților, încasând astfel ilegal 30.000 de lei (conform conducerii spitalului). După încă o zi, medicii de la SMURD Iași au ieșit și ei în față cu alte acuzații, legate de limbajul injurios pe care l-ar fi folosit la adresa lor (principala acuzație fiind că i-ar fi spus ”dobitoc” unui medic SMURD care nu respectase procedura de distribuire a unei mame și a unui copil cu arsuri aduși la ”urgențe”).
Pentru un politician tânăr (din așa-zisa generație de la care se așteaptă schimbarea), traseismul (trei partide într-un an) nu este un amănunt cu care să se mândrească. Iar ubicuitatea, prezența în același timp, atât la Iași, la spital, cât și la București, la Parlament ține de science-fiction. Și de Codul Penal. Dar…
… dar nu poți să nu te întrebi de ce acuzațiile au devenit publice și anchetele au demarat doar a doua zi după ce domnul Ciuhodaru și-a exprimat opțiunea pentru PC. Pontajele ilegale care i se impută se realizează lunar, nu anual. Conducerea Spitalului ”Sfântul Ioan” din Iași nu avea cum să afle doar la sfârșitul anului trecut (după cum afirmă) de această stare de fapt. Colegii și șefii domnului Ciuhodaru știau și aveau obligația legală de a ver