Protestul soferilor, care s-au inteles, pe retelele de socializare sa boicoteze activitatea benzinariilor, fiind nemultumiti de scumpirea carburantilor, este unul din subiectele pe care le trateaza presa centrala de sambata.
Cotidienele centrale scriu, de asemenea, si despre initiatorii celor mai multe proiecte de lege in 2010, dar nu uita nici faptul ca Franta a blocat raportul tehnic privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen.
"Plata cu maruntis blocheaza benzinariile din numeroase orase", titreaza Romania Libera, in timp ce Puterea adauga ca "Inspectorii ANAF au inceput verificarea contabilitatii petrolistilor" amintind ca Fiscul a inceput inspectii fiscale inopinate la companiile petroliere.
Evenimentul Zilei, pe de alta parte, surpride o statistica a proiectelor de lege initiate in 2010, intr-un articol intitulat, sugestiv, "Parlamentul, anexa a Palatului Victoria".
In timp ce politicienii romani se intrec in proiecte de lege, "Franta a blocat raportul tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen", puncteaza Jurnalul National.
Evenimentul Zilei: Parlamentul, anexa a Palatului Victoria
Guvernul ia fata Parlamentului in topul eficientei legislative, aproape opt din zece proiecte de lege elaborate la Palatul Victoria fiind adoptate in sesiunea septembrie-decembrie 2010.
Potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP), citat de Evenimentul Zilei, 79% dintre initiativele devenite legi au avut ca autor Guvernul, doar 21% provenind din randul parlamentarilor.
In ceea ce priveste proiectele respinse de Parlament, 98,5% au fost initiate de senatori si deputati, releva analiza IPP.
"Potentiale cauze pentru aceasta situatie sunt, in mod evident, componenta politica a actualului Parlament si a majoritatii partidelor aflate la guvernare care nu fac