Cercetatorii afirma ca Internetul ii influenteaza negativ pe oameni, izolandu-i de semenii lor. Mai grav este ca si copiii sunt afectati in aceeasi masura.
Astfel, chiar daca tehnologia a simplificat traiul zilnic si a condus la un IQ marit, internautii nu mai au capacitatea de a comunica cu cei din jur, potrivit Time.
Chiar daca activitatile online precum social networking-ul, trimisul de mail-uri sau blogging-ul pot da nastere unor relatii sociale extinse si mai ales diverse, orele petrecute pe Internet conduc invariabil la alienare fata de cei din jur, sustine Sherry Turkle.
Activitatile online sunt asociate cu o multime de alte activitati sociale benefice, inclusiv purtatul de discutii cu oameni provenind din zone cu experiente culturale extrem de diferite.
De pilda, utilizatorii obisnuiti de Internet si cei care tin un blog au mult mai multa incredere in cineva care este de alta rasa. Cei care pun poze online sunt, de asemenea, mai inclinati sa aiba discutii pe teme importante cu persoane care au alte optiuni politice decat ei, aduce scriitoarea Sherry Turkle si argumente pro.
Pe de alta parte, spune ea, am devenit mai vulnerabili in era tehnologiei. Luminita rosie de la BlackBerry, spune ea, scoate utilizatorul telefonului din sarite. El stie ca a primit un mesaj in momentul in care BlackBerry-ul "clipoceste". Nu stie de la cine a primit mesajul, insa ar apasa tastele telefonului in orice situatie, chiar si la volan, cand conduce cu viteza, doar pentru a vedea SMS-ul.
Scriitoarea spune ca traim intr-o lume a vitezei, iar robotii vor ajunge, de la "mai buni decat nimic", la "mai buni decat orice".
"Spre exemplu, iti iei un catel-robot. Da, un catel-robot e mai bun decat nimic, mai ales daca esti alergic la caini. Insa ei vor deveni atat de dragalasi, nu te vor dezamagi, nu vor fa