Micul Paris are o lungă tradiţie în ceea ce priveşte „tunsul, rasul şi frezatul la salon”. Numai că vechile obiceiuri s-au cam pierdut, aşa cum s-au pierdut şi multe altele din farmecul vechiului Bucureşti. Există însă oameni care cred în reînvierea adevăratului „salon de frumuseţe” de altădată, sub forma şcolii de coafură şi de ce nu... de comportament!
Cine şi-ar putea închipui astăzi că, de exemplu, „cel mai mare salon din ţară” (de frizerie) a fost Calea Văcăreşti?!? „Să nu uităm că bărbierii aveau în târgul medieval al Bucureştilor una dintre primele bresle. Iar când moda europeană a pătruns pe plaiurile noastre, coafura complicată a româncelor a început să prindă mai mult decât «formă», secolul al XIX-lea însemnând o revoluţie în materie de modă capilară”, spune Cornel Saru – cel mai în vogă hairstylist din România, unul dintre reperele artistice în domeniul coafurii de la noi.
Povestea lui a început undeva în vechiul şi stilatul Bucureşti, unde tatăl său avea frizeria Frascati. „Am
învăţat foarte multe de la el, e o tradiţie de familie. şi era o clientelă... Un pic selectivă, toată lumea era curată, parfumată, spălată, bărbierită... În felul meu, am fost un pionier! Deoarece de copil am ştiut că vreau să aduc frumuseţe în viaţa oamenilor, învăţându-i provocarea pe care o presupune schimbarea de imagine mai ales în cazul unei femei. Desigur, tradiţia de familie şi-au pus amprenta în alegerea acestui domeniu.”
În 1990, Cornel Saru devenea absolvent al cursurilor de calificare ale Cooperativei Igiena, ca primă atestare în meseria sa. Apoi a avut şansa primei specializări în Germania. „Acolo am descoperit ce înseamnă hairstyling-ul, în anii '90 am avut prima mea ieşire din ţară în Germania, acela a fost momentul care m-a propulsat, am văzut că se poate şi mai bine. Nimeni nu spune că eşti bun în meseria asta dacă eşti îmbrăcat nu ştiu