A cântat 20 de ani la Opera Naţională. Este regizor la Teatrul Muzical şi lector la Universitatea „Ovidius" din Constanţa, specializarea Canto
Sclipirea acestei pasiuni s-a ivit în viaţa sa odată cu sunetele pianului din casa bunicii. A aflat mai târziu că bunica îi predestinase soarta, strecurându-i în leagăn un ban de argint, pentru ca vocea să-i sune precum argintul.
O viaţă pe scenă
Apoi, paşii au purtat-o mereu spre cânt.
„Am fost solistă acompaniată de tatăl meu organist al bisericii catolice din Buziaş, interpretând romanţe la seratele de liceu. Mi-am dat seama că acesta este drumul meu, un munte greu de urcat pe care-l voi învinge prin multă muncă, voinţa dragostei, dăruire, ambiţie şi pasiune", ne-a povestit soprana Lucia Cicoară Drăgan.
În septembrie 1978 s-a angajat ca solistă vocală la Teatrul Muzical din Galaţi. A debutat în rolul Azucenei din opera Trubadurul de G.Verdi.
„Arta scenei exprimă viaţa, emoţia iar Azucena trăieşte prin gradaţia crescândă de zbucium, suferinţă , dragoste şi răzbunare. Ca să te poţi mândri cu un rol, să poţi să spui că îl ştii, sunt necesari ani de muncă intensă. Un rol nu se naşte în câteva luni, iar desăvârşirea lui se realizează în timp. Cel mai important lucru este munca, studiul pe scândură. Spectacolul Trubadurul a însemnat pentru mine de fiecare dată o mare sărbătoare. Dragoste am dat şi dragoste am primit", spune solista.
A cântat sub bagheta următorilor dirijori: Constantin Petrovici, Cornel Trăilescu, Răzvan Cernat, Alexanndru Samoilă, Gheorghe Stanciu, Leonard Dimitriu etc. A cântat în Trubadurul, Carmen, Aida, Cavaleria Rusticană, Nabucco, Bărbierul din Sevilla.
În cei 20 de ani cât timp a fost solistă la Opera Naţională din Bucureşti, a primit multe premii printre care amintim: Premiul II la Caltaniseta (1984); Trofeul de Aur, Phenian (1997), Premiul „Rolul Anului" ac