Programul "Prima Casă" va continua şi în acest an în limita unui plafon de garanţii de 200 milioane euro, care va fi suplimentat la momentul epuizării, decizia urmând să fie luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, a anunţat premierul Emil Boc. "Va fi un plafon de 200 milioane euro pentru continuarea programului şi în 2011, iar după epuizare vom extinde programul", a spus Boc, citat de Mediafax.
Prin a doua etapă a programului "Prima Casă", lansată la începutul anului 2010, statul a garantat creditele pentru cumpărarea unei locuinţe în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii au beneficiat de o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.
Creditele prin "Prima Casă" au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maximum 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maximum 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
În luna noiembrie 2010, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Bogdan Drăgoi a declarat că ministerul vrea să continue programul "Prima Casă", în care băncile să aibă un rol mai important, dar a adăugat că nu ştie încă dacă va fi sub forma actuală sau va fi realizată o altă variantă a programului.
Programul "Prima Casă" va continua şi în acest an în limita unui plafon de garanţii de 200 milioane euro, care va fi suplimentat la momentul epuizării, decizia urmând să fie luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, a anunţat premierul Emil Boc. "Va fi un plafon de 200 milioane euro pentru continuarea programului şi în 2011, iar după epuizare vom extinde programul", a spus Boc,