E păcat de Dumnezeu. Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile", a replicat primarul Sectorului 5 al Capitalei când i s-au solicitat câteva vorbe în engleză la plecarea în SUA. De la "goagăl" încoace, Vanghelie se pare că a descoperit nu doar conceptul de autoironie, dar şi metoda de a induce gânduri pozitive în electorat prin abţinerea de la comentarii ce nu pot fi decât penibile.
A gândi pozitiv are înţelesuri diferite de la ţară la ţară. În SUA, de unde a şi venit bizara expresie, a gândi pozitiv presupune încrederea într-un viitor mai bun. În România gândirea pozitivă poate însemna şi trecerea sub tăcere sau acoperirea prin poante a ceea ce se va întâmpla în viitorul ce nu poate fi decât sumbru. Gândiţi-vă câte tulburări sociale s-ar putea evita, dacă toţi politicienii ţării ar urma exemplul lui Marian Vanghelie.
Traian Băsescu, anunţând un nou set de măsuri de ieşire din recesiune: "Afară plouă...". Presa: "Bun, dar măsurile?". T.B.: "Ei, n-are rost să ne enervăm cu socoteli şi aritmetică. Pregătim oricum surprize".
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, despre reforma sistemului sanitar: "Pentru o viaţă sănătoasă consumaţi zilnic fructe şi legume". Presa: "Bun, dar mai aveţi bani şi până după luna iunie?". Cseke: "Plimbările în parc sunt şi vor rămâne gratuite. Pentru o viaţă sănătoasă faceţi mişcare zilnic timp de 30 de minute"...
Sorin Oprescu, despre măsurile de deszăpezire: "Şi în acest an, bucuria copiilor va fi maximă". Presa: "Bun, dar şoferii, arterele principale măcar?". Oprescu: "Vorba lungă sărăcia omului. Să ne bucurăm cu toţii de beculeţe".
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, despre legea pensiilor: "Respiraţi adânc şi număraţi până la 10". Presa: "Bun, dar până la urmă cât se taie şi cui?" Botiş: "Pentru o viaţă sănătoasă faceţi mişcare zilnic timp de 30 de minute"...
E păcat de Dumnezeu. Este ziua aşa de