Complexul se va întinde pe şase hectare, iar valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. Edilii din staţiunea covăsneană vor să transforme turismul în industrie, pentru a crea cât mai multe locuri de muncă pentru localnici.
Pe modelul Balvanyos, Primăria Covasna vrea să construiască, din temelie, un centru balneoclimateric multifuncţional pe un teren de aproape şase hectare, ce a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale.
Potrivit proiectului, care a fost deja agreat de către reprezentanţii Ministerului Turismului, acesta ar urma că cuprindă, printre altele, un hotel cu 250 de locuri de cazare, un complex SPA cu bază de tratament, mai multe bazine de înot, o sală de sport cu 150 de locuri în tribune, un teren de fotbal cu 500 de locuri pentru spectatori, un camping cu 40 de căsuţe şi un restaurant, dar şi amenajarea de străzi care să lege noul complex de restul staţiunii.
„Deocamdată, nu s-au primit banii, dar proiectul este în curs de aprobare la Ministerul Turismului. Imediat ce vom primi finanţarea, ne vom şi apuca de lucrări. Noi intenţionăm să dăm drumul la construcţie anul acesta", a explicat Bagoly Zsolt Lajos, şeful Serviciului Financiar din Primăria Covasna.
Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a subliniat că, în doi-trei ani, turismul balnear din Covasna trebuie sa devină o industrie, astfel ca localnicii să aibă locuri de muncă, dar şi să se crească numărul investitorilor.
Soluţie de compromis
Edilii sunt decişi să-şi ducă la capăt proiectul chiar dacă ar însemna să se încheie un contract cu un partener privat. „Oraşul Covasna are nevoie de un astfel de centru pentru că vin foarte mulţi turişti la tratament şi au nevoie de alternative pentru petrecerea timpului liber", a declarat Lorincz Zsigmond.
Potrivit unei statistici realizate de Primăria Covasna, numărul turiştilor care au viz