Un grup de acţionari minoritari ai A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, s-a adresat unei instanţe din Olanda, unde grupul este înregistrat, şi solicită o investigaţie care să împiedice delistarea companiei.
În decembrie 2010, A&D Pharma a anunţat că vrea să plece de la Londra, unde se tranzacţionează din 2006 şi că vrea să răscumpere titluri pentru care plăteşte 4,5 euro.
Ultimele tranzacţii cu titluri ale grupului s-au făcut la un preţ de 4,55 euro, nivel la care capitalizarea este de 146 mil. euro. Spre comparaţie, la momentul listării, compania avea o valoare de piaţă de 400 mil. euro.
A&D Pharma operează farmaciile Sensiblu, distribuitorul Mediplus, reţeaua de clinici Anima şi o divizie de sales & marketing şi este cea mai vizibilă firmă de medicamente din România, dar şi singurul business românesc listat pe piaţa principală a pieţei de capital londoneze.
Conform ultimelor informaţii disponibile, grupul a avut afaceri de 482,2 mil. euro în primele nouă luni ale anului 2010.
Iniţial, compania a decis să meargă la Londra pentru a "crea o piaţă activă a titlurilor şi pentru a avea acces la cât mai mulţi investitori", însă nu şi-a atins obiectivul. Odată cu delistarea, A&D Pharma spune că va putea să utilizeze timpul echipei de management şi resursele financiare pentru a creşte businessul, potrivit informaţiilor din anunţul publicat pe Bursa din Londra în decembrie.
Nu sunt disponibile date despre minoritarii care doresc să împiedice delistarea. Potrivit datelor din raportul anual din 2009, pachetul de control al A&D Pharma se află încă în mâinile fondatorilor, Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid prin intermediul a trei firme, Sograno, Dream Catcher şi Neelix Services.
Un grup de acţionari minoritari ai A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, s-a adresat unei instanţe din Ol