♦ Spitalul Universitar de Urgenţă ar putea deveni prima unitate medicală din România de categoria I după ce va lua în subordine Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL"Dorin Hociotă". Potrivit unui proiect de act normativ, Ministerul Sănătăţii (MS) a propus desfiinţarea Institutului ORL şi transformarea sa într-un centru de cercetare aflat în subordinea Spitalului Universitar.
Proiectul, supus dezbaterii publice pe site-ul MS, a stârnit nemulţumirea angajaţilor institutului, care au declanşat, luni dimineaţă, un protest spontan în curtea spitalului ORL. Ministerul i-a chemat, marţi dimineaţă, pe protestatari la discuţii, nu înainte de a preciza că reorganizarea propusă nu afectează actul medical, ci doar reduce funcţiile de conducere.
♦"Pacientul nu va fi afectat", a declarat pentru gândul Oana Grigore, purtător de cuvânt al MS. Potrivit acesteia, proiectul de act normativ nu prevede desfiinţarea activităţii medicale a Institutului "Dorin Hociotă", nici stoparea contractelor de cercetare sau a altor activităţi care se află în derulare, ci păstrarea acestuia sub forma unui centru de cercetare în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
"Proiectul de act normativ face parte din strategia de reorganizare a spitalelor care a început la sfârşitul lui 2010 şi care va continua în acest an. Aşa cum conducerea MS a declarat în numeroase rânduri, prin organizarea unitară a activităţii Institutului «D. Hociotă» şi a Spitalului Universitar, Ministerul urmăreşte creşterea calităţii actului medical precum şi optimizarea asistenţei medicale acordate pacienţilor", precizează sursa citată.
Oana Grigore spune că pacienţii se pot adresa în continuare pentru tratament şi urgenţe direct Institutului ORL, doar că această unitate medicală va aparţine Spitalului Universitar. "Nu va mai exista manager şi nici director administrativ la « Dorin H