Cadrul militar de-o viaţă, Mihai Enescu este şi epitrop la Biserica „Înălţarea Domnului“ şi totodată, autorul a trei volume de poezie cu tematică religioasă
Mihai Enescu şi-a dedicat întreaga viaţă carierei militare şi spune că, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar alege şi acum acelaşi lucru. Este un om extrem de hotărât şi îi place ca lucrurile pe care le face să iasă cât mai bine. Pe lângă activitatea profesională însă, acesta a descoperit, în urmă cu aproape două decenii, un „culoar prin care s-a apropiat de Dumenzeu“, după cum el însuşi afirmă.
A început să meargă tot mai mult la Biserică, iar implicarea sa în viaţa bisericească să fie tot mai pronunţată. În anul 1996, a devenit consilier, iar din anul 2000 este epitrop, la Biserica „Înălţarea Domnului“, de pe Bulevardul „Mihai Viteazul“. „ Totul a început în ’96, când m-am întâlnit cu preotul Achim Băcilă, care m-a rugat să îşi ajut cu o parte din sonorizarea bisericii, aflată în construcţie.La acea vreme, slujbele se desfăşurau în aer liber, iar părintele mi-a spus că nu crede că va reuşi să vadă lăcaşul construit, cât va mai fi în viaţă. Atunci, mi-am propus să mă implic şi să fac şi eu atât cât pot“, îşi aminteşte Mihai Enescu.
Scrie poezii din 1999
Şi pentru că trecuseră deja câţiva ani, iar lucrările la noul lăcaş de cult mai mult stagnau, acesta s-a apucat să construiască o machetă, la care a lucrat timp de doi ani. A realizat-o din sârmă de cupru, iar la finalizare, a fost rugat de către preot să scrie şi câteva cuvinte, care să însoţească macheta.
Aşa avea să apară, în 1999, prima poezie scrisă de Mihai Enescu, „Un simbol de pâmânt“, o poezie dedicată lăcaşului de cult. Susţinut de preotul Mircea Păcurariu şi inspirat de lucrurile simple din viaţa a sa de zi cu zi, acesta a continuat să scrie poezie cu tematică religioasă, iar în anul 2007 şi-a lansat primul volum, „Di