Tunisienii se tem de "deturnarea revoluţiei" şi continuă să protesteze în stradă contra noului Cabinet de uniune naţională, deşi din rândurile sale fac parte un blogger şi o cineastă - cunoscuţi drept critici ai preşedintelui Zine El Abidine Ben Ali. Circa 300 de manifestanţi s-au încăierat cu forţele de ordine de la Tunis şi în noaptea de luni spre marţi, iar a doua zi numărul celor ieşiţi pe străzi a urcat la câteva mii, în încercarea de a scoate din Guvern figurile "indezirabile".
Principalul sindicat tunisian (UGTT), care s-a mobilizat în cursul protestelor care au atras fuga preşedintelui, anunţă că nu va recunoaşte noul Cabinet şi o pagină de Facebook avertizează internauţii că aşa-numita "revoluţie a iasomiei" este pe cale de a fi "furată". Pe străzi, oamenii scandează "Fără rămăşiţe din vechiul Guvern!", dar premierul lui Ben Ali, Mohammed Ghannouchi (rămas în funcţie), respinge acuzaţiile împotriva noului Executiv.
Din cei 24 de membri ai echipei guvernamentale, opt dintre ei s-au aflat la putere şi până acum, dar "au mâinile curate şi sunt competenţi", a declarat Ghannouchi. Cei contestaţi "şi-au păstrat portofoliile pentru că avem nevoie de ei în această etapă a construcţiei democratice", a argumentat el.
Între aceştia se numără bloggerul Slim Amamou, arestat de oamenii lui Ben Ali, dar eliberat la 13 ianuarie, în ultimele zile la putere ale fostului preşedinte, care anunţase eliminarea completă a cenzurii pe internet. Amamou este ministru al Tineretului şi Sportului şi nu îi mai contestă pe foştii "inamici" politici care i-au devenit colegi. "În legătură cu foştii miniştri ai lui Ben Ali, nu există cu adevărat o alegere, trebuie să fim realişti", a explicat el.
Tunisienii se tem de "deturnarea revoluţiei" şi continuă să protesteze în stradă contra noului Cabinet de uniune naţională, deşi din rândurile sale fac parte un