Poliţia Locală este deseori acţionată în judecată deorece aplică amenzi celor care-şi parchează maşina pe locuri închiriate de alţii de la ADP, dar care nu sunt semnalizate. Amenda pentru cetăţeanul care „fură“ locul altuia de parcare este de 800 de lei, cu plata în 48 de ore, însă majoritatea are câştig de cauză în procesele intentate poliţiei locale de sector.
Poliţia Locală pierde astfel pe bandă rulantă procesele intentate de cetăţeni. Situaţia se regăseşte aproape în toate sectoarele Capitalei, deoarece locurile de parcare nu sunt marcate corespunzător. Mihai Anghel, consilierul primarului sectorului 6 Cristian Poteraş, cunoaşte de asemenea problema însă ia apărarea ADP-ului: „Se pune o singură plăcuţă la o parcare pe care se scrie numărul de locuri rezervate: nu se pot da plăcuţe pentru fiecare loc rezervat la colţ de bloc pentru că ar costa foarte mult”, a explicat Anghel.
Ramona Ilie, din sectorul 2, a simţit-o pe pielea sa. A ajuns acasă şi-a parcat maşina pe un loc liber, nesemnalizat, din spatele blocului. Peste două ore doi agenţi de la poliţia locală i-au bătut la uşă reclamând abuzul: „Aţi ocupat locul de parcare al unui cetăţean care are acte de închiriere asupra lui“. Peste două săptămâni, femeia a primit acasă procesul verbal cu amenda: 800 de achitat în 48 de ore, în caz contrar se face 1.500 de lei. Povestea le este cunoscută autorităţilor, dar îşi pasează una alteia vina, pentru ca, în final, să blameze lipsa în general a locurilor de parcare.
Avem problema, nu avem soluţii
Surse din Poliţia Locală a Sectorului 2 spun că agenţii nu au cum să nu-l pedepsească pe cel care parchează pe locul altuia câtă vreme a existat o reclamaţie întemeiată. Recunosc însă, pe de altă parte, că este un abuz, şi spun că de vină este ADP-ul pentru că nu semnalizează corespunzător locul închiriat.
„Noi pierdem foarte multe procese în