Directorul GE Energy pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, Carmen Neagu, a declarat pentru NewsIn că, în anul 2015, unităţile de producere a electricităţii din România din surse regenerabile vor fi dominate de cele din surse eoliene, şi că nu poate fi vorba încă de o dezvoltare a solarului.
"În 2015, piaţa de energie regenerabilă va fi dominată de vânt şi cred că, din punct de vedere al resurselor care vor beneficia de certificate, cea mai mare parte va fi pe energie eoliană. În primul rând, pentru că energia eoliană, în momentul în care condiţiile şi reglementările de susţinere pentru energiile regenerabile au fost foarte rigide în România, era şi ea o tehnologie matură comercial, care răspundea şi din punct de vedere al investiţiei specifice nevoilor momentului, şi din punct de vedere al calităţii tehnologice, al mediului în care operează într-un sistem energetic", a declarat într-un interviu pentru Agenţia NewsIn directorul general executiv al GE Energy pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, Carmen Neagu.
Potrivit acesteia, nu este momentul unei discuţii despre o dezvoltare a solarului până în 2015.
"Solarul încă nu este la această maturitate tehnologică care să-i permită o dezvoltare fără o susţinere financiară foarte importantă. De aceea, şi în lege, tehnologia solară este cea care are şase certificate verzi, dar încă nu este matură comercial. Poate nici nu este momentul să discutăm de o dezvoltare a solarului până în 2015. Majoritatea investiţiilor se vor orienta spre vânt, pentru că acolo este valorificat acest potenţial", a spus Neagu.
O altă zonă în care s-ar putea dezvolta regenerabilele ar fi zona de biogaz, biomasă, a afirmat Neagu.
"Blocarea terenurilor agricole cu plante care sunt destinate producerii de biocombustibil ar putea să dăuneze culturilor agricole şi să intre în contradicţie. Dar biogazul este o