De patru ani se împarte între două locuri de muncă. Predă teoria muzicii la Şcoala populară de Artă „Liviu Borlan" din Baia Mare şi educaţie muzicală la alte două şcoli din oraş.
Era de-o şchioapă când a descoperit-o pe Marina Scupra, o cântăreaţă de muzică uşoară românească. „Nu mă dădeam dusă din faţa televizorului când cânta ea. Aveam pe post de microfon un tub de spray de-al mamei şi o imitam pe Marina spre hazul familiei", îşi aminteşte Teodora Roşu. Cu toate că în primii opt ani de şcoală a studiat vioara, în prima clasă de liceu a trecut la canto. „Vioara este un instrument frumos, dar pentru mine orele de exersat erau un adevărat chin. Nu era tocmai ce-mi doream, aşa că mi-am continuat studiile la canto clasic", povesteşte băimăreanca. După absolvirea studiilor liceale a dat admitere la Facultatea de Muzică de la Oradea, unde a intrat „din prima" pe un loc la buget. După trei ani de studiu a realizat că, din cauza concurenţei, nu va face niciodată carieră din canto clasic, aşa că s-a îndreptat către o carieră didactică.
A ezitat în alegerea carierei didactice
După absolvirea studiilor universitare, dar fără să-şi dea licenţa, Teodora a plecat în Italia unde a locuit timp de doi ani. A lucrat de toate, dar s-a întors în ţară să-şi dea examenul de licenţă. „Mi-am luat licenţa cu 9,79 şi am avut o revelaţie. Nu mi se părea firesc să fac munca de jos, precum menajul în casă ori alte activităţi de acest gen, când aveam aşa de bune rezultate", explică profesoara. A rămas „la vatră"şi a intrat în sistemul de învăţământ.
Profesoară de 4 ani
În prima fază, „a ratat" titularizarea, dar a obţinut un post de suplinitor în învăţământ. „Am venit târziu din Italia şi nu m-am putut prezenta la examen, aşa că m-am mulţumit în primul an cu ce am primit", spune Teodora. Despre cea de-a doua slujbă, a aflat din ziar, de la anunţ