Peste 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în decursul anului 2010 în accidente rutiere cauzate de viteza excesivă şi neatenţie. „Adevărul de Seară" vă prezintă harta evenimentelor nefericite de pe şoselele din regiunea de nord-est a ţării, dar şi măsurile luate de autorităţi în urma producerii acestora.
Crucile de pe marginea şoselelor din Moldova s-au înmulţit simţitor. Statisticile Poliţiei arată înfiorător după ce „Şoselele Morţii" şi-au luat tributul: peste 1.000 de accidente rutiere cu urmări grave s-au produs în 2010, multe dintre ele fatale. Aproximativ 300 de persoane au decedat, iar alte aproape 1.300 au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma rănilor suferite.
Cel mai negru judeţ din Moldova este Iaşiul. Cu toate că au fost înregistrate anul trecut 345 de accidente grave, reprezentanţii Poliţiei spun că numărul acestora a scăzut semnificativ faţă de 2009, când au fost înregistrate 391 de astfel de evenimente.
Harta cu şosele morţii din Moldova
Dărmăneştiul, „punct negru"
„Au fost făcute acţiuni pe toate liniile, în special pe reducerea vitezei şi a consumului de alcool, iar rezultatele s-au văzut prin scăderea semnificativă a numărului de accidente grave", a precizat Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. „Drumul morţii", DN 28 Iaşi-Târgu Frumos, a rămas în continuare în top, înregistrându-se doar pe acest segment 154 de accidente.
În judeţul Suceava, unde au fost anul trecut 325 de accidente grave, iar 99 de persoane şi-au pierdut viaţa, există două zone de risc, potrivit reprezentanţilor Poliţiei. Numai pe E85, în dreptul comunei Dărmăneşti, în zilele de 30 şi 31 decembrie, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost scoase de echipajul de descarcerare din maşina făcută zob de un copac
. Evenimente nefericite au avut loc şi pe DN 2, pe sectorul de drum Drăguşeni-Forăşt