Discuţiile din acestă dimineaţă de la Ministerul Muncii pe Codul Muncii s-au finalizat cu scandal. Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor cer premierului să îl demită pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat discuţiile.
UPDATE Boc invită sindicatele la discuţii, după negocierile eşuate cu ministrul Muncii
De asemenea, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor cer o întâlnire cu premierul Emil Boc. Aceştia declară că ei au finalizat varianta pentru Codul Muncii, dar că Ministerul Muncii nu ia în seamă propunerile venite de la partenerii sociale.
Înainte de conferinţa de presă ţinută de sindicate şi de patronate, ministrul Ioan Nelu Botiş a ţinut o scurtă conferinţă de presă în care a declarat că s-a ajuns la o înţelegere cu o parte dintre patronate privind Codul Muncii, pentr ca acesta să fie adoptat pnă pe 21 ianuarie în formula propusă şi susţinută de Guvern. La nici câteva minute, patronatele şi sindicatele au ieşit furioşi şi au precizat că nu s-a discutat proiectul noului cod al muncii şi că nu s-a ajuns la nicio înţelegere.
"Botiş ne-a jignit, a zis că are o treabă şi a plecat", a spus preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci.
"Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a blocat continuarea discuţiilor dintre patronate, sindicate şi Guvern. Vom organiza acţiuni sociale care nu vor duce la îmbunătăţirea situaţiei actuale. Se poate mânca şi bătaie pe stradă, se pot face manifestaţii multiple. Se pare că numai prin exprimare violentă România poate să fie redresată. A desfiinţa patronatele şi sindicatele, este un atac la democraţie", a declarat Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Afla.
Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corîci, a spus că prin proiectul de act normativ se urmăreşte desfiinţarea sindicatelor şi patronatelor. "Prin desfiinţarea sindicatelor şi patronatelor, Român