Dezvoltatorii unui complex rezidenţial au depăşit cu doi ani termenul de finalizare a locuinţelor. Un singur bloc din patru e gata. E gata şi are subsolul inundat de apă. Sursa: ARHIVA EVZ
Vitan Platinum Towers, un complex rezidenţial în formă de potcoavă, ridicat lângă staţia de metrou Mihai Bravu, are subsolul inundat cu apă şi, din cele patru scări câte ar fi trebuit să fie locuite astăzi, doar la una s-au mutat proprietarii. În total, vreo 90 de persoane, câte inventariază prima listă cu datoriile la întreţinere, lipită cu scotch pe un perete de la parterul blocului: la intrare, în scara A.
Celelalte scări ale giganticului monolit din fier-beton - B, C şi D - au încremenit în execuţie, la stadiul structurii de rezistenţă nici aceea întreagă, depăşind cu doi ani termenele de finalizare. Sunt bântuite de maidanezi şi vegheate de-o macara pe care n-a mai urnit-o nimeni din loc de-o jumătate de an. Iar când a urnit-o, a urnit-o degeaba.
În loc să doarmă în apartamentele lor nou-nouţe, pentru care au plătit sume uriaşe acum patru ani, cei care au încheiat contracte cu dezvoltatorul fac astăzi potecă la sălile de judecată. Zece procese se află deja pe rolul Tribunalului Bucureşti. Oamenii au angajat avocaţi şi încearcă să-şi ia banii înapoi.
Vânzătorul - o companie israeliană cu datorii de 29 de milioane de euro, la finele lui 2009 - nu le-a dat nici măcar un SMS în ultimul timp. Nu le-a explicat nici de ce întârzie şantierul, nici până când întârzie. N-a considerat necesar.
Un singur corp din patru
Când a fost promovat în presa financiară, ansamblul "Vitan Platinum Towers", ridicat de Platinum Vitan Towers SRL, era estimat la 35 de milioane de euro. 312 apartamente, cu două, trei sau patru camere şi duplexuri la mansardă, distribuite în patru blocuri sudate între ele, cu înălţimi variabile, de până l