Persoanele implicate în scandalul carnetelor de conducere foloseau un limbaj codificat pentru a masca faptele de corupţie. Poliţiştii şi instructorii auto arestaţi în dosarul permiselor obţinute ilegal în Capitală, sub acuzaţiile de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, acţionau ca în filmele cu mafioţi.
Limbaj codificat, întâlniri secrete şi porecle! Acestea sunt doar câteva dintre "ingredientele" folosite în ceea ce avea să se transforme în cel mai mare scandal de corupţie de la Direcţia Permise Auto şi Înmatriculări din Capitală. Mai citeşte şi: De sunt şoferii începători din România un pericol în trafic Magistraţii au decis, săptămâna trecută, arestarea a 14 persoane, printre care şi patru subofiţeri de poliţie. Aceştia ar fi primit de la zeci de persoane între 200 şi 300 de euro pentru a le facilita obţinerea permisului auto la proba de traseu. Agenţii de poliţie, examinatori în cadrul Direcţiei Permise Auto Bucureşti, Florentin Gheorghe, Nicolae Gheorghe, Ilie Dan şi Viorel Briceag, alături de zece instructori auto, au fost daţi de gol de interceptările telefonice realizate de SRI în acest dosar. În cadrul discuţiilor telefonice, subofiţerii şi instructorii auto foloseau numele mai multor ofiţeri superiori din cadrul Direcţiei Permise Auto.
Poreclele superiorilor
Procurorii susţin că cei suspectaţi de corupţie în acest dosar foloseau expresiile "Ochi albaştri", "Unchiu" şi "Marele blond" când vorbeau despre comisarul Stelian Bălşanu. Când spuneau "te-ai bărbierit", aceştia ar fi făcut aluzie la agentul Viorel Briceag, în timp ce în situaţia folosirii propoziţiei "nici prin Rahova n-ai fost" se făcea trimitere la agentul Nicolae Gheorghe. Mai mult, în referat apar şi numele altor ofiţeri din Direcţia Permise, precum şi poreclele care le erau atribuite. Astfel, comisarul Marian Lefescu, şeful Biroului Examinării Auto, era poreclit "Lefe"