Una dintre dorinţele artistului, exprimate în timpul vieţii, a fost aceea că, atunci când va muri, să fie incinerat, iar cenuşa să-i fie împrăştiată în Piaţa Universităţii. Prietenii îi vor respecta dorinţa. Sursa: ARHIVA EVZSursa: LibertateaSursa: Florin Ghioca
1 /.
Autorul "Imnului golanilor", Cristi Paţurcă s-a stins ieri, la doar 46 de ani, într-o garsonieră din Drumul Taberei, în care stătea cu chirie.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Colindele unui golan
În ultima vreme, copilul teribil al Pieţei Universităţii a stat mai mult prin spitale: suferea de TBC şi de ciroză. Folkistul a murit în jurul orei 13.30. Producătorul lui, Alexandru Blidăreanu, a declarat pentru "Evenimentul zilei" că, în ultimele zile, artistul se simţea bine, pregătea un nou album şi lucra la al doilea volum al cărţii sale "Mi-e greu titlul de erou": "Pe la ora 14.00, m-a sunat un prieten şi mi-a zis că nu răspunde Cristi la telefon. Am ajuns la blocul în care locuieşte. Între timp m-a sunat şi prietena lui, Ioana, şi mi-a zis că a murit Cristi. Încă nu ştim cauzele decesului. Una dintre dorinţele sale, exprimate de nenumărate ori în timpul vieţii, a fost aceea că, atunci când va muri, să fie incinerat, iar cenuşa sa să fie împrăştiată în Piaţa Universităţii. Îi vom respecta dorinţa".
Viaţa unui "golan"
În 1990, Paţurcă avea 25 de ani şi cânta înverşunat împotriva sistemului condus de Iliescu. A fost vedeta "Golaniadei", cel mai mare manifest anticomunist din România care, seară de seară, aduna zeci de mii de oameni în centrul Capitalei.
Când "Golaniada" a luat sfârşit, Paţurcă nu a profitat de oportunităţile de atunci. A continuat să cânte, însă viaţa prea boemă i-a şubrezit sănătatea. La începutul anului trecut, l-am găsit internat la Spitalul "Victor Babeş". Rămăsese fără casă, era supărat pe viaţă, slăbit şi uitat