S-a dat startul reorganizării unităţilor spitaliceşti. Prima mişcare: Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Prof. Dr D. Hociotă", care urmează să-şi piardă identitatea juridică şi să fie transformat într-o secţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Săptămâna viitoare este programată o nouă întâlnire care, cu certitudine, se va finaliza cu "rămâne cum am stabilit". Adică, aşa cum se spune într-un comunicat al MS, înainte de a începe seria protestelor gaţă de aceste reorganizări: "Proiectul de act normativ prevede desfiinţarea Institutului «Prof. Dr Dorin Hociotă» Bucureşti ca unitate cu personalitate juridică şi reorganizarea acesteia în centru de fonoaudiologie şi chirurgie funcţională fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti".
Pe ţeavă sunt:
● Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia comasat cu Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.
● Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă Bucureşti "Prof. Dr Florin Brătilă" Bucureşti, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie "Eforie Nord" cu Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti.
●Centrul de Cercetări şi Asistenţă Medicală Şimleu Silvaniei cu Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei.
Aproximativ 200 de salariaţi ai Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia au protestat faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a instituţiei, prin comasare, ca secţie exterioară a Sanatoriului Techirghiol.
Managerul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia, Laura Condur, a precizat că acţiunea sindicatului este susţinută şi de conducerea sanatoriului. "Este, în primul rând, o problemă a sanatoriului, care are o tradiţie de 50 de ani. Sanatoriul din Mangalia este unic în România şi în Europa, prin factorii naturali