Focşaniul este răscolit în aceste zile de muncitorii societăţii de furnizare a gazului metan, care repară reţelele vechi. Aproape întreg oraşul este un şantier deschis după ce reţelele de gaze au început să se fisureze. Din această cauză, unele străzi reparate anul trecut sunt acum din nou stricate.
Edilii Focşaniului ar fi trebuit mai degrabă să fie angajaţi la „cooperativa munca în zadar" decât la Primărie. Afirmaţia nu e gratuită şi spunem asta pentru că oricâte bune intenţii ar avea, realitatea din teren îi contrazice. De trei ani se chinuie să repare străzi şi trotuare, căutând în disperare, în perioadă de criză, surse de finanţare, dar imediat ce o stadă este modernizată aproape de fiecare dată intervine o problemă care necesită spargerea ei.
Aşa se întâmplă în aceste zile, când pe foarte multe străzi ale oraşului, precum Rodnei, Eminescu, Vlahuţă, Cuza Vodă, Duiliu Zamfirescu sau Borzeşti, ca să dăm doar câteva exemple, zeci de muncitori de la Gaz de Suez (fostul Distrigaz) fac lucrări de intervenţii ca urmare a fisurării unor conducte principale de gaze.
„Au făcut zob oraşul. Ne-au trimis adrese prin care ne anunţă că au de făcut reparaţii urgente din cauza conductelor vechi care s-au fisurat şi nu poţi să nu le dai voie să intervină, mai ales când e vorba de gaze. Problema este că au obligaţia să refacă strada la starea iniţială, lucru care ne deranjează. Am înţeles că asfaltează cu o firmă din Piteşti şi până ajung aici e cale lungă", spune Vasile Dobre, viceprimarul municipiului Focşani.
Potrivit acestuia, imediat cum vine primăvara, Primăria are la dispoziţie 18 milioane de lei din împrumutul contractat la Unicredit Ţiriac, bani cu care se va continua modernizarea arterelor, numai că aceste lucrări ar trebui făcute în corelaţie cu celelalte servicii de utilităţi, pentru a nu se ajunge la situaţia de acum.
Una