Institutul pentru Politici Publice a reacţionat, azi, la indicaţiile date ieri de Preşedintele României partidelor politice şi legislativului cu privire la finanţarea campaniilor electorale. IPP a transmis, printr-un comunicat, că "nu este atributul şefului statului să intervină în activitatea de legiferare, indiferent de domeniul vizat”.
Potrivit IPP, "măsurile pentru eliminarea mitei electorale nu au nicio legătură cu subvenţionarea campaniilor candidaţilor din bani publici şi nici cu finanţarea partidelor în general. Preşedintele ar trebui să tragă un semnal de alarmă către instituţiile abilitate să aplice legea atunci când se constată cazuri de mită electorală, în loc să ofere soluţii legislative. Oricare ar fi plafonul maxim de cheltuieli stabilit prin lege, cel care se foloseşte de asemenea mijloace în campanie, o va face în continuare, indiferent de unde provin banii”.
În comunicatul citat, IPP afirmă că "în pofida cazurilor sesizate de presă şi ONGuri, în prezent nu există nicio persoană despre care ştim că a fost sancţionată pentru dare sau luare de mită în timpul campaniilor electorale. Existenţa în spaţiul instituţional a Autorităţii Electorale Permanente nu a adus nicio contribuţie în ce priveşte controlul finanţării partidelor”. Institutul pentru Politici Publice a reacţionat, azi, la indicaţiile date ieri de Preşedintele României partidelor politice şi legislativului cu privire la finanţarea campaniilor electorale. IPP a transmis, printr-un comunicat, că "nu este atributul şefului statului să intervină în activitatea de legiferare, indiferent de domeniul vizat”.
Potrivit IPP, "măsurile pentru eliminarea mitei electorale nu au nicio legătură cu subvenţionarea campaniilor candidaţilor din bani publici şi nici cu finanţarea partidelor în general. Preşedintele ar trebui să tragă un semnal de alarmă către instituţiile abi