Profesoara de la Liceul de Artă este pasionată de pictura murală. Împreună cu elevii săi l-a zugrăvit pe Alecsandri pe unul dintre pereţii instituţiei de învăţământ superior.
A înţeles că este atrasă de pictură când era în clasa a II-a după ce, în timpul grădiniţei, se considera un antitalent. Spune că poate ar fi rămas aşa toată viaţa dacă în şcoala primară nu l-ar fi avut ca profesor de desen pe Mihai Bejenariu, omul de la care a învăţat să picteze.
De existenţa talentul ei şi-au dat seama şi părinţii, însă abia în clasa a IX-a şi-au dat acordul să urmeze Liceul de Artă „George Apostu“ din Bacău. Aici l-a cunoscut pe renumitul profesor de desen Gheorghe Velea, care i-a îndrumat paşii în lumea culorilor.
De la şevalet la pictura murală
„Era un om sufletist şi cald. De la el am luat dragostea pentru artă şi pentru meserie şi tot de la el am învăţat să-i respect pe cei din jur. Un artist nu poate fi complet dacă nu are aceste calităţi“, a spus Katy. În cei patru ani de liceu a făcut pictură de şevalet. A învăţat să combine culorile şi să se joace cu ele în mod profesionist.
A obţinut chiar şi o menţiune la olimpiada judeţeană de desen şi îşi dorea să intre la Facultatea de Arte Plastice, Secţia Grafică. Nu i s-a împlinit acest vis pentru că a fost acceptată în final la secţia de Artă Murală.
A crezut că nu se va acomoda cu schimbarea, însă după ce a facut cunoştinţă cu pictura pe perete s-a îndrăgostit de ea.
„Mi-a plăcut foarte mult. Pictura murală, adică direct pe perete, îţi oferă o mai mare posibilitate de exprimare faţă de grafică sau de pictura de şevalet. Le implică pe toate la un loc şi te solicită la maximum. Scoate tot ce este mai bun din tine“, a adăugat profesoara.
După absolvirea facultăţii a ajuns profesoară la liceul unde a învăţat să picteze, iar la începutul