Companiile listate pe piaţa RASDAQ au început din nou să atragă interesul investitorilor în ultimele luni, pe măsură ce bursa de la Bucureşti a intrat pe o tendinţă de creştere, unele acţiuni de pe RASDAQ înregistrând de la începutul anului creşteri de peste 20%.
Proiectul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care ar putea duce la desfiinţarea pieţei RASDAQ, nu i-a speriat pe investitori, care continuă să "sape" după acţiuni valoroase pe această piaţă, mai ales că majoritatea companiilor importante au anunţat deja că au în plan să se transfere pe piaţa principală a Bursei, ceea ce ar putea aduce un interes în creştere pentru acestea.
Anul trecut, majoritatea companiilor care s-au transferat de pe RASDAQ pe Bursă au înregistrat creşteri semnificative, mai ales înainte de a se efectua efectiv transferul. Este cazul producătorului de aspiratoare Electroargeş (ELGS), care a câştigat anul trecut peste 150%, sau al distribuitorului de produse farmaceutice Ropharma Braşov (RPH), care a câştigat circa 170%. În ambele cazuri, au contat şi rezultatele în creştere raportate.
"Vedetele" începutului de an pe RASDAQ sunt transportatorul de produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE), cu un avans de 23%, şi producătorul de echipamente electrice Electromagnetica (ELMA), cu o creştere de 20%.
La Electromagnetica creşterea acţiunilor a venit pe fondul unor noi achiziţii ale SIF Oltenia, care a ajuns să deţină peste 15% din capital.
Piaţa RASDAQ oferă încă investitorilor acces la o serie de companii cu profil unic, pe care nu le găsesc pe Bursă, cum ar fi Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), singura companie de prospectări geologice din România, Albalact (ALBZ), cel mai mare producător de lactate ale cărui acţiuni sunt listate, sau Argus Constanţa (UARG0, unul dintre cei mai mari producători de uleiuri vegetale din ţară.
De asemenea, există mai mu