Executivul tunisian de uniune naţională s-a reunit pentru prima dată, după ce preşedintele tunisian, Ben Ali a fost alungat de la putere. Şedinţa de Guvern a fost boicotată de patru miniştri ai Opoziţiei. Ei cer înlăturarea miniştrilor care au funcţionat sub vechiul regim.
Premierul Mohamed Ghannouchi, alături de alţi patru miniştri - al Finanţelor, al Internelor, al Apărării şi al Afacerilor Externe - care au funcţionat în perioada lui Ben Ali au fost menţinuţi în funcţie.
Partidul de guvernământ Adunarea Constituţională Democratică păstrează, prin urmare, cele mai importante portofolii.
Opoziţia denunţă însă acest lucru şi şi-a retras miniştrii, deşi atât preşedintele ad-interim, Fouad Mebazza, cât şi premierul au demisionat din partid. Cei doi au arătat că este nevoie de foştii miniştri ai lui Ben Ali, pentru a asigura cu succes tranziţia spre democraţie.
"Condiţia - cheie pentru schimbare este ca actualul Guvern să nu mai aibă nici un ministru al vechiului regim, cu excepţia premierului, pentru a asigura continuitatea administrativă", se arată într-un comunicat al principalei forţe a Opoziţiei, Uniunea Tunisiană Generală a Muncii.
Opoziţiei îi este însă teamă că asigurarea tranziţiei cu oameni vechi va duce în cele din urmă la "confiscarea" revoluţiei. Comportamentul autorităţilor faţă de demonstranţi nu s-a schimbat foarte mult : poliţia tunisiană a folosit marţi gaze lacrimogene, pentruînlăturarea manifestanţilor din centrul Tunisului, manifestanţi care protestau împotriva noului Guvern.
Totuşi, numărul manifestaţiilor este în scădere sensibilă, Executivul tunisian comunicând că instabilitatea a costat până acum economia ţării două miliarde de dolari.
Un sprijin pentru noile autorităţi a venit şi din partea ţărilor arabe, reunite într-un summit la Sharm-el-Sheik, în Egipt, unde într-o declaraţie comună s-au pronun