Anul acesta, la nivel naţional bugetul pentru biletele de tratament este de 330 de milioane de lei. Vot fi disponibile 53.499 de locuri.
15% dintre biletele de tratament gestionate prin Casa Naţională de Pensii vor fi acordate gratuit, anul acesta. De ele vor beneficia acele persoane vizate de prevederile unor legi speciale cu caracter reparatoriu, dar şi persoanele care suferă de boli profesionale sau au fost victimele unor accidente de muncă.
Anul acesta, sunt disponibile 53.499 de locuri. Printre staţiunile în care pot merge pensionarii se numără Amara (Ialomiţa), Bala (Mehedinţi), Buziaş (Timiş), Pucioasa (Dâmboviţa), Sărata Monteoru (Buzău), Olăneşti (Vâlcea), Geoagiu-Băi (Hunedoara), Covasna, Lacu Sărat (Brăila), Moneasa (Arad) sau Băile 1 Mai (Bihor). Bugetul pe 2011 pentru biletele de tratament este de 330 de milioane de lei.
Cele mai mari şanse de a pleca într-o staţiune balneoclimaterică le au pensionarii care au indemnizaţie de invaliditate şi cei cu venituri din pensie mai mici patru sute de lei.
Şanse mari au şi pensionarii care nu au fost la tratament în ultimii doi ani. Aceştia realizează punctaj maxim şi pleacă din start cu şanse de aproape 100% de a prinde un bilet la preţ redus.
Acte necesare
Cei care vor un bilet de tratament trebuie să depună o cerere. Solicitanţii trebuie să aibă asupra lor o copie a actului de identitate, dar şi originalul, o trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, pe care să se precizeze staţiunea unde se recomandă efectuarea tratamentului. Pentru a putea intra în posesia unui bilet, vârstnicii trebuie să prezinte ultimul talon de pensie, în original, deoarece în funcţie de valoarea pensiei se calculează suma pe care aceştia trebuie să o plătească. Contravaloarea biletului este de 50% din cuantumul indemnizaţiei lor pe ultima lună.
Ai aflat ceva interesant, ai po