Uniunea Naţională pentru Progresul României ar merge pe mâna unei alianţe, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2012. O dă de înţeles la RFI preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu. El spune că formaţiunea sa nu exclude "nici un fel de politici de alianţe".
Cristian Diaconescu gândeşte pragmatic : UNPR este o formaţiune mică şi s-ar descurca mai bine într-o alianţă, decât separat. "UNPR-ul, aşa cum şi-a propus să sprijine stabilitatea României, în mod categoric, într-o formulă de cooperare politică ar fi mult mai funcţional ca şi partid, pe acest palier", declară el.
"UNPR este o formaţiune la început. Mediul politic, afectat de criza economică nu a fost deosebit de prielnic pentru UNPR din această perspectivă, dar pe de altă parte, determinarea noastră şi faptul că am reuşit să stabilizăm organizaţii în toate judeţele ţării, cu aproape două sute de mii de membri înregistraţi ne încurajează în ceea ce priveşte încrederea pe care populaţia ne-o poate acorda", spune preşedintele de onoare al UNPR.
El vede posibilă "aglutinarea" atât a Opoziţiei, cât şi a Puterii : "Cred că acest proces de aglutinare a Puterii şi a Opoziţiei, de constituire a două structuri puternice, faţă în faţă, pentru alegerile din 2012 ar fi un proces interesant şi necesar, pentru că ar clarifica ceva mai bine şi mesajele şi ar prezenta populaţiei două alternative cât se poate de coerente. Deci cred că dacă de partea Opoziţiei acest proces poate avea şi efecte benefice, în primul rând pentru sănătatea democratică a societăţii şi de partea Puterii un astfel de demers poate fi dus la bun sfârşit".
Cristian Diaconescu nu exclude nici o alianţă. "Sigur că nu excludem nici un fel de politici de alianţe, dar în orice caz, cred că este necesar şi util ca o astfel de politică să se facă în sensul de a fi sincer faţă de cetăţeni şi mai ales de a oferi perspect