După ce a predat elevilor cu deficiențe și celor din mediul rural, a devenit director al Corpului Didactic și apoi inspector general adjunct
Din pasiune pentru învăţământ Ion a absolvit Liceul Pedagogic, iar la 19 ani deja lucra în sistem.
A profesat pentru prima dată ca şi învăţător la şcoala cu clasele I-VIII numărul 13 din Gura Văii.
Deşi a avut parte de un început anevoios, el nu şi-a pierdut încredera în propriile forţe şi a muncit din greu pentru a aduce zâmbetul, bucuria, speranţa, pentru a modela şi de ce nu ceva nou în viaţa unor copii cu probleme psihice şi locomotorii.
Se ştie foarte bine că învăţătorul a fost şi este cel care formează personalităţi şi care-i pregăteşte pe cei mici pentru o societate dură. Acest lucru l-a făcut şi Ion pentru elevii săi, mulţi dintre ei cu probleme grave au reuşit să se integreze în societate unii dintre ei găsindu-şi servici.
„Primul an de muncă în învăţămît m-a marcat. La şcoala unde am lucrat erau clase cu câte 14-15 elevi cu probleme, defecte locomotorii. Era destul de greu pentru cadrele didactice care erau acolo şi care aveau cât de cât experienţă darmite pentru mine. Dar am depăşit momentul critic şi m-am ataşat destul de mult de ei, atât demult incât mi-am petrecut doi ani din viaţa mea lângă acei copii. Unii dintre ei au acum 22 -23 de ani şi mulţi şi-au găsit servici” ne-a spus Ion.
O altă experienţă prin care a trecut şi care i-a rămas întipărită în memorie a fost perioada cât a lucrat în comuna Malovăţ.
Îşi aminteşte momentele în care atrebuit să lupte cu mentalitatea oamenilor de la ţară, de a nu-şi mai trimite copii la şcoală în oraş pentru simplu fapt că acolo, în sat, profesorii nu sunt buni.
A luptat şi într-un final a învins şi a reuşit să le demonstreze tuturor că se poate face şcoală de calitate şi la sate.
„Când am ajuns la Malovăţ, pevremea aceea e