Patronul grupului Adevărul, fost lider liberal, nu pare prea încântat de alianţa dintre PNL şi PC şi nu crede că „ar trebui să existe monedă de schimb între presă şi politică".
Dinu Patriciu mărturiseşte că implicarea sa în campania din 2009 a dăunat credibilităţii trustului pe care-l patronează. Patriciu consideră că în partidele româneşti e nevoie de un nou schimb de generaţii, de aceea ar miza şi ar fi dispus să susţină un partid nou.
Înainte de începerea discuţiilor despre alierea PNL cu PC, aţi discutat despre oportunitatea acestei mişcări cu Crin Antonescu?
D.P. - Nu, de altfel, am lipsit foarte mult din ţară în ultima perioadă şi nu am avut nici un contact pe această temă.
Dacă liderul PNL v-ar fi întrebat dacă această alianţă e eficientă pentru PNL pe termen lung, ce i-aţi fi răspuns?
D.P. - În materie politică nu-mi mai dau cu părerea. Acum reprezint un grup de presă, care încearcă să-şi construiască o imagine independentă şi cât se poate de obiectivă. De aceea o părere pe care eu mi-aş exprima-o acum n-ar face decât rău.
Totuşi sunteţi încă membru PNL, din această perspectivă aveţi o părere despre ceea ce face partidul dvs.
D.P. - Sunt membru PNL şi voi fi mereu. Dar nu sunt în măsură să-mi exprim o părere, pentru a nu afecta poziţia grupului de presă pe care îl conduc.
Pentru a-i convinge pe liderii PNL despre ecesitatea alianţei cu PC, Crin Antonescu a adus în discuţie beneficiile pe care le-ar putea aduce liberalilor, trustul de presă fondat de Dan Voiculescu.
D.P. - Eu cred că un trust de presă care-şi asumă o poziţie politică într-o ţară ca România este un grup de presă care va ateriza forţat.
Vi se pare un troc acceptabil pentru PNL?
D.P. - A ajuns un fel de limbă de lemn declaraţia că presa trebuie să fie independentă. Independenţa presei este însă o chestiune relativă.
Dar este un târg