Asociaţia Environ, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, lansează astăzi campania naţională “Alungă fantomele electronicelor vechi”. Campania se va derula începând cu 01 februarie succesiv în toate judeţele ţării, şi urmăreşte colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE).
Astfel se încearcă implementarea la nivelul întregii populaţii a unui program funcţional de conştientizare şi colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Continuând seria acţiunilor de informare şi educare a populaţiei vis-a-vis de problema deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, Asociaţia Environ demarează astăzi în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor campania Naţională « Alungă fantomele electronicelor vechi ».
Prin acest proiect, Asociaţia Environ sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor,îşi propune implementarea unui program de conştientizare şi a unui sistem eficient de colectare a DEEE-urilor la nivel naţional, în conformitate cu prevederile Directivei 1037/2010. Extinderea la nivel naţional a campaniei vine ca urmare a rezultatelor înregistrate în urma derulării programului pilot în Sectorul 1 al Capitalei în noiembrie 2010, care a avut ca rezultat colectarea a 8.000 kg de deşeuri electrice şi electronice şi informarea a peste 100 de asociaţii de locatari şi 100 de instituţii şi companii.
„În acest moment situaţia este foarte simplă: angajamentul României este de a strânge o cantitate de 4 kg de deşeuri electrice pe cap de locuitor, iar noi în acest moment suntem destul de departe de acest rezultat. De aceea am decis să semnăm acest protocol de colaborare cu Asociaţia Environ, pentru a da o mână de ajutor în acest sens. După cum veţi constata, un rol important vor avea autorităţile locale, instituţiile publice, dar şi com