Profesoara de la Şcoala nr. 2 „Vasile Pârvan“ din Bârlad modelează cultura generală a elevilor. Prin mâna ei au trecut peste 2.000 de tineri.
În cei 21 de ani de experienţă, profesoara Simona Hohan a pregătit la geografie şi franceză peste 2.000 de elevi. Dascălul mărturiseşte că cele două obiecte de studiu i-au plăcut încă din adolescenţă.
„După ce am terminat liceul am vrut să aleg o facultate cu dublă specializare. Am ales să studiez la Facultatea de Geografie şi Franceză de la Iaşi. Când am terminat studiile, timp de cinci ani, am predat într-o comună din judeţul Galaţi. Îmi aduc aminte că făceam în fiecare zi naveta. Plecam dimineaţa şi ajungeam seara acasă“, povesteşte Simona Hohan.
A refuzat universitatea din Iaşi pentru Bârlad
Pentru a aprofunda studiile în geografie, profesoara a urmat şi doctoratul în această materie. „Cei de la Iaşi, de la universitate, m-au curtat după ce am terminat doctoratul pentru a rămâne cadru didactic acolo. Nu am fost de acord pentru că mi-a fost greu să mă despart de oraşul în care am crescut. Aşa că am preferat să mă întorc la catedră în Bârlad“, îşi aduce aminte Simona Hohan.
Profesoara crede că geografia este o materie foarte importantă pentru cultura generală a elevilor şi regretă că nu a mai rămas decât o oră obligatorie pe săptămână în ciclul gimnazial. „Mulţi cred că acest obiect nu este important. Însă geografia o întâlnim în orice context. De exemplu, când deschideţi televizorul şi vă uitaţi la ştiri sau când vorbiţi cu un prieten despre vacanţa în care a fost. Nimeni nu te judecă dacă nu ştii Teorema lui Pitagora, dar nu dă bine să nu ştii unde e Berlinul“, a explicat profesoara.
Are elevi olimpici în fiecare an şcolar
Ea mai povesteşte că în fiecare an a avut elevi care au reprezentant numele şcolii la concursuri.
„La geografie