Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, dar şi senatorul Titus Corlăţean, au fost, ieri, invitaţi ai Facultăţii de Drept Braşov, unde le-au vorbit studenţilor despre relaţiile dintre cele două ţări „surori”
Facultatea de Drept a avut, ieri, oaspeţi de seamă. Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, senatorul de Braşov Titus Corlăţean, precum şi senatorul Marian Rasaliu şi deputatul Florin Postolachi au fost invitaţi să le vorbească studenţilor de la Drept. În cadrul întâlnirii, ambasadorul le-a descris studenţilor noua situaţie politică din Republică, dar le-a vorbit şi despre relaţiile dintre cele două ţări „surori”. „Relaţiile dintre Chişinău şi Bucureşti au cunoscut o ascensiune fără precedent, apreciem contribuţia autorităţilor româneşti pentru sprijinul constant de integrare a Republicii Moldova în UE. Precum se ştie, recent a fost creat noul Guvern de la Chişinău, un guvern a cărui misiune este de a continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Pe parcursul anului trecut, un an în care am intrat pe făgaşul normalităţii, am semnat 24 de tratate şi protocoale pe diferite domenii”, le-a spus Ambasadorul Iurie Reniţă. În acest sens, ambasadorul a amintit şi de investitorii moldoveni care s-au îndreptat spre piaţa românească, dar a punctat că ar dori ca şi investitorii români să fie prezenţi în Moldova.
Studenţii basarabeni, aşteptaţi acasă
Totodată, ambasadorul a precizat că aceste oportunităţi ar putea fi valorificate şi cu ajutorul tinerilor care se formează la Braşov, dacă aceştia ar pune în aplicare cunoştinţele dobândite „într-o ţară europeană”. „Evident, revenirea noastră în Europa nu poate fi realizată fără un sprijin din partea tinerei generaţii. Tânăra generaţie trebuie să î