După cazul celor trei angajaţi ai secţiei Anestezie - Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila care au fost depistaţi cu tuberculoză şi internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie, ceilalţi angajaţi ai secţiei au fost trimişi să-şi facă radiografii pulmonare la Serviciul Radiologie din cadul unităţii, dar deocamdată nu s-a mai descoperit niciun alt caz.
Sfera examinărilor a fost extinsă şi la personalul din Blocul Operator, care se află în vecinătatea Secţiei ATI. Potrivit medicilor, pericolul ca bacilul Koch să se fi răspândit la ceilalţi angajaţi sau la pacienţii secţiei este inexistent deoarece cazurile nu au fost declarate ca fiind contagioase, cazuri care să împrăştie bacilul.
„Serviciul de Epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila care s-a ocupat de anchetă, împreună cu Spitalul de Pneumoftiziologie, a stabilit că nu este vorba de cazuri care să împrăştie virusul", ne-a declarat Rodica Sin, managerul Spitalului Judeţean.
Au crescut măsurile de protecţie
Aceasta ne-a mai precizat că spitalul nu a fost declarat „focar de infecţie" ci „posibil focar de infecţie" deoarece după prelevarea probelor, analizele durează în jur de două - trei săptămâni şi până la obţinerea rezultatului epidemiologic, nimeni nu se poate pronunţa şi nu se poate pune eticheta de „focar de infecţie". Managerul spitalului ne-a mai informat că ulterior depistării celor trei cazuri de TBC, măsurile de protecţie au sporit.
„Am mărit necesarul de materiale de protecţie. Acum se dezinfectează mai des decât de obicei şi avem mai mult material dezinfectant pentru acest lucru", ne-a mai spus managerul Rodica Sin.