Românii au fost nevoiţi să reducă până şi consumul de bere ca urmare a lipsei banilor, arată statisticile producătorilor. Dacă în anul 2008, consumul mediu anual de bere era de 93 de litri de persoană, anul trecut acesta a coborât la 73 de litri, ceea ce arată cât de profund a fost simţită recesiunea în România pe parcursul ultimilor doi ani.
Consumul de bere s-a dovedit un adevărat barometru al crizei, dacă ne gândim că el a scăzut cu 20 de litri pe cap de locuitor, a spus Shachar Shaine, care a deţinut preşedinţia URBB în ultimii şase ani. Printre ţările europene cu cel mai mare consum anual de bere pe cap de locuitor se numără Cehia (160 de litri pe cap de locuitor), Germania (118), Austria (111) şi Danemarca (90).
Shachar Shaine a mai spus că românii consumă bere acasă în proporţie de 75% şi doar 25% la restaurante sau la terase, tot ca urmare a lipsei banilor. În alte ţări europene lucrurile stau cu totul altfel, peste 50% din consumul de bere are loc în oraş.
Totodată, peste 40% din berea vândută în România este din categoria ieftină, în timp ce în Polonia, de exemplu, procentul coboară sub 25%. Românii au fost nevoiţi să reducă până şi consumul de bere ca urmare a lipsei banilor, arată statisticile producătorilor. Dacă în anul 2008, consumul mediu anual de bere era de 93 de litri de persoană, anul trecut acesta a coborât la 73 de litri, ceea ce arată cât de profund a fost simţită recesiunea în România pe parcursul ultimilor doi ani.
Consumul de bere s-a dovedit un adevărat barometru al crizei, dacă ne gândim că el a scăzut cu 20 de litri pe cap de locuitor, a spus Shachar Shaine, care a deţinut preşedinţia URBB în ultimii şase ani. Printre ţările europene cu cel mai mare consum anual de bere pe cap de locuitor se numără Cehia (160 de litri pe cap de locuitor), Germania (118), Austria (111) şi Danemarca (90). @N_P