Pentru mulţi copii mersul la şcoală reprezintă o corvoadă, însă nu şi pentru un băieţel din Texas, SUA. Lyndon, deşi nu poate să îşi părăsească locuinţa, din cauza unei boli rare, participă la cursuri prin intermediul unui roboţel.
Lyndon Baty îşi petrece timpul, de un an întreg, fie prin spitale, fie izolat în casă. Şi asta pentru că suferă de o boală rară, care i-a distrus sistemul imunitar. Pentru binele lui, băiatul trebuie să stea doar într-un mediu steril. Însă acum, datorită tehnologiei, el poate să partice la cursuri şi chiar să comunice cu alţi copii de vârsta lui, prin intermediul roboţelului Vee-Go. Maşinuţa, care este controlată de puşti cu ajutorul laptopului personal, are încorporată o cameră de filmat, care îi permite să vadă şi să audă tot ce se întâmplă în sala de clasă şi chiar să se “plimbe” pe holurile şcolii.
Invenţia costă 5.000 de dolari
“Este extraordinar! De când m-am îmbolnăvit, nu am crezut vreodată că voi putea interacţiona cu alte persoane, cu atât mai puţin în acest mod. Mă simt ca şi cum aş fi acolo, în clasă”, a mărturisit, fericit, băiatul. Roboţelul costă 5.000 de dolari şi funcţionează pe acumulatori, care au o durată de folosinţă de opt ore.