Anunţul că lângă Spitalul Floreasca se deschide un altul privat, cu secţie de urgenţă, stârneşte dispute aprinse. Proiectul de 10 milioane de euro e în dificultate din cauza problemelor de trafic. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
Un afiş postat pe o clădire din imediata apropiere a Spitalului de Urgenţă Floreasca, anunţând deschiderea unui spital privat cu secţie de primiri urgenţe, a pus pe jar medici şi oficiali de la Ministerul Sănătăţii (MS). Conducerea Spitalului Floreasca a trimis plângeri către minister, în care reclamă că cei care intenţionează să deschidă acolo spitalul, respectiv MedLife, dezinformează opinia publică, iar de mersul e extrem de periculos pentru si guranţa bucureştenilor.
Subsecretarul de stat care se ocupă de medicina de urgenţă, Raed Arafat, afirmă că el nu va aproba niciodată deschiderea unei astfel de unităţi, care distruge conceptul de medicină de urgenţă. În replică, oficialii MedLife spun că ei nu fac decât să preia un model occidental şi că "ar fi o premieră în Europa ca un operator privat să nu poată să aplice un model profesionist".
"Nu poţi să faci unităţi de primiri urgenţe la 5 m distanţă"
Adresa celor de la Spitalul Floreasca a ajuns la MS la începutul lunii decembrie. "Am arătat că reclama afişată contravine unor normative pentru că dezinformează opinia publică prin omisiune. Furnizorii privaţi de asistenţă medicală de urgenţă trebuie să explice foarte clar limitele în acordarea asistenţei medicale atunci când îşi fac reclamă. E evident că acest demers e extraordinar de periculos, iar cei care l-au gândit au făcut-o într-o manieră diabolică. Nu poţi să faci două unităţi de primiri urgenţe una lângă alta, la distanţă de cinci metri", comentează medicul Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.
Temerea lui e că noua unitate va duce la "decapitarea Spitalul