Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis joi seară ca cele patru persoane arestate în dosarul UCM Reşiţa, Said Baaklini, Adrian Chebuţiu, Adrian Preda Coriolan şi Eugen Bogatu, să rămână în arest, informează Mediafax.
Citeşte şi:
Mandatele de arestare preventivă pentru Chebuţiu şi Preda, şefii UCM Reşiţa, au fost prelungite
Complextul de 5 judecători a luat în discuţie recursurile formulate de cei patru la o decizie anterioară a Secţiei penale care le-a menţinut starea de arest.
Joi, judecătorii l-au audiat pe libanezul Said Baaklini, care şi-a susţinut nevinovăţia, spunând că totul, de la plecarea sa şi până la acuzaţiile propriu-zise din dosar, este "o confuzie".
"Mă consider nevinovat de ceea ce se întâmplă. Eu nu am fugit din ţară. Pe 27 noiembrie 2010 am sunat un coleg din Portul Constanţa care mi-a spus că domnul procuror de caz a oprit încărcătura care trebuia să plece în Konacri, Republica Guineea. Atunci am cerut să vorbesc cu domnul procuror, dar acesta, prima oară, a refuzat să vorbească la telefon cu mine.
Eu am spus că este foarte important să vorbesc cu domnul procuror şi atunci a acceptat să vorbească cu mine şi mi-a spus că duminică să îi trimit toate documentele legate de transportul mărfii oprite în port. Eu am zis atunci că duminică dimineaţă nu pot trimite, că e timp scurt, iar el a spus ora 16.00", a declarat Baaklini în faţa judecătorilor.
Libanezul a precizat că tot în 27 noiembrie 2010 a vorbit cu o colegă a sa de la firmă căreia i-a spus să pregătească toate actele cerute de anchetatorii anticorupţie legate de acel transport.
Referitor la părăsirea ţării, Baaklini a declarat că tot în 27 noiembrie 2010 a plecat la Sofia cu afaceri, neştiind că este urmărit sau că are vreo interdicţie pe numele lui. El a povestit că la Sofia i s-a făcut rău, motiv pentru car