Peste un milion de imigranti si-au gasit de lucru in ultimii doi ani in Statele Unite ale Americii, in conditiile in care rata somajului a ramas aproape de 10 procente, iar criza financiara a determinat scaderea drastica a locurilor de munca, informeaza Reuters.
Intre 2008 si 2010, 1,1 milioane de imigranti s-au angajat in Statele Unite ale Americii. Se estimeaza ca 35% dintre acestia sunt muncitori ilegali. Acestea sunt concluziile unei analize realizate de cercetatorii Centrului pentru Studii ale Pietei Muncii de la Universitatea Northeastern din Boston, folosind date emise de Biroul de Statistica a Muncii din Statele Unite ale Americii.
Cei mai multi dintre cei peste un milion de imigranti sunt tineri necalificati sau semi-calificati si ocupa locuri de munca in domeniul constructiilor, fiind dispusi sa lucreze pentru salarii mai mici.
"Angajatorii au preferat sa foloseasca imigranti in defavoarea nativilor, pentru ca nu trebuie sa le plateasca asigurari de sanatate sau impozite pe salariul de baza," a declarat Andrew Sum, directorul Centrului pentru Studii ale Pietei Muncii.
Cu o rata a somajului de 9,7%, crearea de locuri de munca pe piata interna se afla in topul angendei prezidentiale americane. Barack Obama ar putea recurge chiar la inasprire legislatiei pentru imigranti, desi cei mai multi dintre acestia sunt hispanici, iar Partidul Democrat se bazeaza pe votul lor. Peste un milion de imigranti si-au gasit de lucru in ultimii doi ani in Statele Unite ale Americii, in conditiile in care rata somajului a ramas aproape de 10 procente, iar criza financiara a determinat scaderea drastica a locurilor de munca, informeaza Reuters.
Intre 2008 si 2010, 1,1 milioane de imigranti s-au angajat in Statele Unite ale Americii. Se estimeaza ca 35% dintre acestia sunt muncitori ilegali. Acestea sunt concluziile unei