Pentru cei care, în ciuda frigului şi a lipsei timpului, se încăpăţânează să aibă o viaţă şi după birou, câteva localuri din oraş oferă varianta indoor, fie că este vorba despre foosball în loc de fotbal, darts în loc de tras cu arcul şi Wii în loc de tenis în aer liber. În plus, genul acesta de relaxare este perfect după câţiva ani tensionaţi de recesiune, susţin specialiştii.
Unul dintre cele mai "jucăuşe" locuri din oraş, care şi-a propus să aducă sporturile de vară înăutru, este clubul Fabrica, care a deschis săptămâna trecută şi o sală de escaladă cu titlul Fabrica de Căţărat (îi găsiţi pe Facebook), pe lânga parcul de skateboard indoors, mesele de foosball şi jocurile de darts.
Pereţii de escaladă au 8 metri şi diverse grade de dificultate, pentru începători şi profesionişti. Un abonament pentru şcoala de căţarat este 100 de lei pe lună cu intrări nelimitate. Iar cei care vor să petreacă o zi întreagă dându-se cu skate-ul plătesc doar 5 lei pe zi. Săli de escaladă există şi la Universitate sau pe Strada Baicului unde Vertical Spirit (verticalspirit.ro) a înălţat cel mai înalt perete de escaladă din România.
Abonamentul aici este puţin mai scump decât la Fabrica (130 de lei lunar fără echipament), însă brandul are deja tradiţie pe piaţă şi a devenit un loc preferat pentru companiile care doresc să facă un teambuilding mai aventuros. Se spune că escalada face bine şi la psihic mai ales în perioade de (sau post) criză.
Este vorba despre sentimentul acela de victorie şi de eliberare pe care îl ai când ajungi sus. Am avut câteva eşecuri la birou în ultima perioadă şi chiar simt nevoia să "fac targetul", să ajung în vârf, acolo unde mi-am propus, chiar dacă fac asta ca pe o joacă. Altfel frustrarea nu m-ar mai lăsa să lucrez", spune Andreea Barbu, area sales manager la o multinaţională.
Cine vrea să se joace după birou fără să dep