Aceleaşi alimente costă mai mult decât dublu în pieţele din anumite judeţe, printre acestea numărându-se carnea de porc, care se vinde cu 6,8-7,2 lei kilogramul în Gorj şi cu 15-18 lei/kg în Bistriţa, carnea de vită şi cea de pui, dar şi laptele, brânza sau ouăle.
Bucureştiul se situează, la aproape toate categoriile, sub media naţională ca preţuri, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Agriculturii.
Astfel, preţurile de vânzare cu amănuntul ale principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri, în săptămâna 10-16 ianuarie, arată că cea mai ieftină carne de porc se vinde în judeţul Gorj, unde costă între 6,8 şi 7,2 lei kilogramul. Şi la Bacău se găseşte carne ieftină, preţul unui kilogram fiind cuprins între 8 şi 8,5 lei.
Cea mai scumpă carne de porc poate fi cumpărată din pieţele şi târgurile din Bistriţa şi Hunedoara, la preţuri de 15-18 lei/kg, respectiv 14-18 lei/kg. În Bucureşti, preţul unui kilogram de carcasă de porc se înscrie sub media la nivel naţional, între 9,5 şi 11 lei kilogramul.
În judeţele Hunedoara şi Timiş se vinde cea mai scumpă carne de vită , cu preţuri între 16 şi 22 lei pe kilogram, respectiv 18-20 lei. Preţuri mari sunt şi în Constanţa (16-19 lei/kg) şi Iaşi (12-19 lei/kg).
La polul opus, carne ieftină se găseşte în Cluj (7,5-9,5 lei/kg), Buzău (9-10 lei/kg) şi Gorj (9-11 lei/kg). Ca şi în cazul cărnii de porc, preţurile din Bucureşti sunt sub media pe ţară, respectiv 9,5-12 lei kilogramul.
Cea mai ieftină carne de pui se găseşte în Mehedinţi (între 4,5 şi 6 lei kilogramul) şi în Cluj, unde preţurile pe kilogram sunt cuprinse între 5,95 şi 6,4 lei. În schimb, vasluienii plătesc mai mult decât dublu kilogramul de carne de pui (12-14 lei). Şi în Sibiu preţurile sunt foarte mari, pornind de la 12 lei şi pot ajunge chiar şi la 15 lei/kg.
Bucureştenii cumpără carnea de pui cu