Daca te ingrijoreaza talia ta si diabetul, care se afla, asa dupa cum iti imaginezi, in legatura, ar trebui sa te familiarizezi nu doar cu alimentele care te avantajeaza pe tine si starea ta de sanatate, dar si cu nutrientii specifici nevoilor tale.
Un medic specializat in endocrinologie si diabet din Los Angeles a conceput o dieta speciala de prevenire a diabetului. Si nu e vorba despre o lista lunga cu alimente interzise, ci de una in care esti sfatuit sa consumi mai des ingredientele la care ai unda verde.
Pe langa faptul ca iti vei cobori riscul de diabet, vei reusi sa arzi si ceva grasimi, conform Prevention.
Dieta conceputa de Barbara Quinn, DTOUR, se bazeaza pe studii stiintifice, iar rezultatele ei ar trebui sa fie, pe langa slabit, echilibrarea nivelului de zahar din sange. De ce e important sa slabesti? Grasimea in exces la nivelul abdomenului duce la inflamatiile la nivelul celulelor, facandu-le si mai rezistente la insulina.
Calciul
Desi nici comunitatea stiintifica nu stie cu exactitate de ce calciul arde grasimi, este sigur ca asa se intampla. Cercetatorii de la Universitatea Tennessee au descoperit, cu ajutorul unui studiu, ca persoanele obeze care au urmat o dieta saraca in calorii, dar care includea 3 portii zilnice de lactate, au slabit cu 70% mai mult, arzand si cu 64% mai multe grasimi, decat cei care au consumat o singura data lactate pe zi.
Alimente bogate in calciu: lapte si alte lactate (de preferat fara grasimi), spanac, brocoli si fasole alba.
Vitamina D
O cercetare realizata de Centrul Medical Tufts, New England, a aratat ca un nivel prea mic al Vitaminei D creste riscul de diabet de tip 2 cu 46%.
Studiile au aratat ca Vitamina D amelioreaza inflamatiile la nivel celular, ceea ce contribuie la aparitia diabetului, explica Barbara Quinn.