Războiul deconturilor izbucnit săptămâna trecută între Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi CAS Olt a lăsat luna aceasta circa 2700 de angajaţi fără leafă. Invocând datoria de recuperat pe 2010 de 15,2 milioane lei şi alocarea pentru ianuarie- martie 2011 doar a sumelor necesare acoperirii salariilor nu şi serviciilor medicale, managerul Nicu Vladu a refuzat să semneze contractul cu Casa şi s-a adresat Comisiei de Mediere.
Comisia de Mediere întrunită ieri a împăcat Spitalul Judeţean Slatina cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Neînţelegerile au fost generate de refuzul managerului Nicu Vladu de a semna prelungirea contractul de furnizare servicii medicale pe acest an, ca urmare a sumelor foarte mici alocate spitalului. Refuzul l-a costat întârzierea salariilor angajaţilor şi exista posibilitatea ca spitalul să efectueze servicii fără bază legală. „Spitalul este un producător de servicii medicale de 7,8 - 8 milioane lei pe lună, înregistrează 4800 de internări continue, 2000 de internări de zi şi 18.000 de consultaţii în Ambulatoriul de specialitate. Pe septembrie a fost trecută în buget suma de 5,2 milioane lei, ceea ce înseamnă doar 3400 de internări, pe octombrie 300 de servicii, iar pe noiembrie şi decembrie câte 28. Am primit apoi 9,8 milioane lei, ce nu au acoperit septembrie şi decembrie, iar noiembrie a rămas descoperit cu 5 milioane. Pentru 2010 avem de recuperat 15,2 milioane lei. Pentru ianuarie – martie 2011 ne-au fost alocaţi doar 19,6 milioane lei”, a motivat managerul refuzul semnării contractului.
În replică, preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a spus că nici alte spitale din ţară n-au primit mai mult, iar celelalte şase spitale din judeţ au primit împreună mai puţin decât Slatina: „Are dreptate că nu pot să funcţioneaze numai cu banii de salarii, dar astea sunt sumele alocate de la Casa Naţională. Nici alte spitale n-au primit m