Sufleurile dulci sunt deserturi perfecte. Se fac foarte repede si nu ai nevoie de cine stie ce combinatii speciale de ingrediente. Secretul este sa le coci la foc mic, sa rezisti tentatiei de a te uita in cuptor in timpul coptului si sa nu deschizi usa cuptorului in primele cinci minute dupa ce este gata si ai inchis focul.
Un alt truc util este sa coci fiecare portie in vase separate, pentru ca in felul acesta eviti prabusirea prajiturii. In rest, sa pregatesti un sufleu mai ceva ca in buricul Parisului, la tine acasa, este floare la ureche.
Ingredientele sunt pentru sase portii indestulatoare. Ai nevoie de 200 de grame de ciocolata neagra, 150 de grame de unt la temperatura camerei, plus unt pentru uns vasele, 175 de grame de zahar, 125 de grame de faina si sase oua.
Un dulce de week-end: Chec cu mere
Un dulce de week-end: Tort cu ciocolata si dovlecei
Pregateste mai inainte sase vase. Trebuie bine unse cu unt, pentru ca aluatul sa poata creste fara sa se lipeasca. Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine. Pune untul si ciocolata, rupta in bucati, impreuna, intr-un vas care pluteste in apa clocotita. Amesteca bine pana cele doua ingrediente se topesc.
Separat, bate spuma galbenusurile cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Amesteca crema de galbenusuri cu cea de ciocolata si adauga faina proaspat cernuta. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in amestec. Albusurile trebuie amestecate foarte incet, cu miscari circulare de jos in sus.
Imparte compozitia in vasele pentru copt si coace-le, la foc potrivit, spre mic, circa 10-15 minute. Sunt gata cand au crescut frumos si au o crusta, care de cele mai multe ori se crapa, deasupra. Toate astea le poti vedea prin geamul cuptorului.
Serveste sufleul cald impreuna cu o lingura de smantata sau cu frisca. @