Preşedintele FRF, Mircea Sandu (58 de ani), va intra de mîine din nou în febra alegerilor pentru un loc de membru în Comitetul Executiv UEFA. În această noapte expiră termenul-limită impus de forul de la Nyon pentru înscrierile candidaţilor pentru perioada 2011-2015.
În afara lui Mircea Sandu, altor 6 membri le mai expiră mandatul anul acesta: Seneş Erzik (Turcia), Angel Maria Villar (Spania), Gilberto Madail (Portugalia), Grigori Surkis (Ucraina) şi Liutauras Varanavicius (Lituania).
Alegerile vor avea loc la Congresul UEFA, care se va desfăşura pe 22 martie, la Paris. Cu această ocazie, Michel Platini va fi reales preşedinte al UEFA, fostul internaţional francez neavînd contracandidat.
Ca de obicei, se anunţă alegeri cu multe jocuri de culise. Aparent, Mircea Sandu porneşte cu şanse egale doar cu lituanianul Liutauras Varanavicius, ambii fiind consideraţi mult mai slab cotaţi decît influenţii Seneş Erzik - primul vicepreşedinte, Angel Maria Villar - al treilea vicepreşedinte, Gilberto Madail sau Grigori Surkis. Ultimii doi sînt membrii cu ştate mai vechi în boardul UEFA decît şeful FRF.
Mircea Sandu a fost ales membru în Comitetul Executiv al UEFA pe 25 ianuarie 2006, la Dusseldorf, în urma unui scrutin la care au participat 13 candidaţi pentru şase locuri.
Se anunţă şi o schimbare forţată în Comitetul Executiv. Federaţia malteză i-a retras sprijinul reprezentantului ei de marcă timp de 16 ani, Dr. Joseph Mifsud, al cincelea vicepreşedinte al Comitetului Executiv, şi l-a desemnat să candideze pe noul preşedinte, Norman Darmanin Demajo.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu (58 de ani), va intra de mîine din nou în febra alegerilor pentru un loc de membru în Comitetul Executiv UEFA. În această noapte expiră termenul-limită impus de forul de la Nyon pentru înscrierile candidaţilor pentru perioada 2011-2015. @