Neurochirurgul Vladimir Ciurea, de la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ din Bucureşti, spune că există o explozie de tumori maligne la copiii între 0 şi 3 ani. Cazurile provin cu preponderenţă din zona Moldovei. O somitate în neurochirurgie, profesorul Ciurea vorbeşte despre cei care i-au netezit drumul în carieră: familia şi profesorul Constantin Arseni.
Carte de vizită
1979: Medic primar neurochirurg
1988: Şeful secţie I Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni"
1997: Profesor de neurochirurgie
Din 1999: Preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie
Din 2004: Vicepreşedinte al Societăţii Mondiale a Neurochirurgilor
2008: Preşedinte al Comisiei Naţionale de Neurochirurgie
2009: Membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România
2009: Official Visiting Professor în cadrul World Federation of Neurosurgeons
2010: Vicepreşedinte al Euroacademiei Multidisciplinare Neurotraumatologice
„Adevărul": Aţi avut o ascensiune profesională lină, adică aţi trecut prin toţi paşii fireşti ca la carte, dar aţi avut vreodată un moment în care aţi făcut un pas înapoi, să vă gândiţi la altă specialitate medicală, la alt drum?
Vladimir Ciurea: În vremurile acelea, în sistemul medical, lucrurile erau foarte bine stabilite: dădeai concurs la Facultatea de Medicină, concursul era extrem de dificil, eu am intrat primul la Facultatea de Medicină din Cluj. După care am venit în Bucureşti şi, pentru că se considera că nu am o origine foarte sănătoasă - eram copil de intelectuali -, am dat examen la ceea ce se chema internat clinic. Şi am rămas medic acolo. Am dat examen după examen, se ştia exact ce urmează. Nu existau meandre schimbătoare de la an la an. Dacă o persoană îşi vedea de muncă, şi-şi făcea un palmares de lucrări, era clar că putea accede la o nouă treaptă. Citiţi şi:
Se luptă de 2