Până la sfârşitul acestui an Prefectura Sibiu şi-a propus ca majoritatea instituţiilor sibiene să treacă printr-o evaluare unică în ţară.
CITIŢI ŞI:
Peste 240 de sibieni reîmproprietăriţi cu terenuri luate abuziv înainte de 1989
Sibiul are cea mai scumpă carne de pui şi cel mai scump lapte din România
Investiţie de 12 milioane de euro în reţele de apă şi canalizare din Sibiu
Finanţele, Inspectoratul de Muncă, Apele, Agenţia Regională de Mediu, Direcţia Agricolă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu sunt primele şapte instituţii sibiene înscrise în programul Prefecturii de evaluare după standard europene. La finalul anului trecut Prefectura Sibiu care a propus tuturor directorilor din Sibiu un sistem nou de evaluare a activităţii, în premieră pe ţară. Intitulat Cadru de Aautoevaluare a modului de Funcţionare (CAF), sistemul este apreciat de mii de instituţii din toată Europa şi oferă managerilor publici o fotografie la zi a activităţii reale a instituţiei. “Până la sfârşitul lui 2011 vrem ca aproape toate instituţiile publice să fi trecut prin aceste evaluări.
Cele care s-au înscris în prima etapă au venit inclusiv cu echipe de lucru”, a declarat Rareş Macrea, subprefectul Sibiului. Primele rezultatea ale evaluărilor le vom avea la jumătatea lunii viitoare. “ITM-ul, ca şi instituţie, este apreciată după nişte indicatori de performanţă care se bazează în principal pe activitatea de control în teren. Dar activitatea de control nu reprezintă nici 50 la sută din munca Inspectoratului.
La etajele superioare niciodată nu se cunoaşte cu adevărat activitatea unei instituţii”, a declarat Francisk Torok, directorul ITM Sibiu. ITM-ul este prima instituţie înscrisă în acest proiect. Cadrul de Autoevaluare a modului de Funţionare a instituţiilor publice este cel mai utilizat instrument de