Cea mai mare alcoolemie descoperită de agenţii de circulaţie, în trafic, este de 0,92 mg alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au scos din trafic aproximativ 140 de giurgiuveni reţinându-le permisele de conducere.
Noul an a început prost pentru 135 de conducători auto giurgiuveni care au fost scoşi din trafic de agenţii de circulaţie după ce au încălcat legislaţia rutieră. Alcool, spun specialiştii, fiind principala cauză a suspendării permiselor de conducere, în aproape trei săptămâni fiind aplicate mai mult de 2.100 de sancţiuni contravenţionale.
“Consumul de alcool a devenit un fenomen din păcate. Şoferii nu înţeleg faptul că nu-şi pun în pericol doar viaţa lor dar şi pe a celor de lângă ei”, a spus pentru Adevărul de Seară, cms.şef Marian Popescu, şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
Taximetriştii la control
Cea mai ridicată alcoolemie descoperită de agenţii de poliţie pe drumurile giurgiuvene a fost de 0,92 mg alcool pur în aerul expirat iar conducătorul auto abia dacă mai putea sta în picioare. Daniel P., în vârstă de 40 ani, a fost tras pe dreapta de poliţişti în localitatea Bolntin-Vale când la testul cu aparatul Drager, oamenii şi-au dat seama de faptul că bărbatul era băut bine. Omul s-a ales cu dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate şi riscă acum până la trei sau cinci ani de închisoare, în funcţie de abaterile anterioare.
În aceste zile, Serviciul de Poliţie Rutieră continuă acţiunea care vizează transportul rutier de persoane în regim de taxi şi eliminarea pirateriei, derulată împreună cu Garda Financiară.
“Acţionăm în două zone de risc: şoseaua Bucureşti şi strada 1 Decembrie-şoseaua de centură. Ne axăm în special pe verificarea omologării aparatelor de taxat, existenţa atestatului professional dar şi inspecţia tehnică periodic realizată. De asemenea, taximetriştii treb