PAS 1 PAS 2 PAS 3 ÎNAINTE DUPĂ Pentru ca machiajul să fie mai rezistent, pe pleoape aplică un corector, cu rol de fixare. Chiar dacă pentru restul feţei foloseşti pudră, nu o aplica şi pe pleoape. Astfel, culoarea fardului va fi mai intensă şi se va menţine mai mult timp. După corector, aplică un fard pentru luminozitate în colţul intern al ochiului şi pe arcadă.
Pasul următor constă în aplicarea unui fard de ochi în nuanţă roz pe pleoapa superioară, amestecându-l cu cel pe care l-ai folosit pentru a conferi luminozitate. Odată ce ai terminat cele două etape, aplică o culoare de fard mov în colţul extern al ochiului şi pe pleoapa superioară. Pentru accentuarea ochilor, aplică sub ei fard (spre colţul extern o nuanţă mai închisă, iar spre cel intern, mai deschisă). Pentru că sprâncenele sunt foarte importante pentru conturarea unui chip, este important să le evidenţiezi fie cu ajutorul unui creion sau a unui fard special (acesta din urmă se aplică folosind o pensulă). Continuă tehnica de subliniere a ochilor aplicând în interior dermatograf de culoare neagră. Foarte important pentru reuşita unui machiaj este şi evidenţierea genelor. La final, aplică generos mascara pntru alungire şi volum, iar privirea ta va fi mult mai expresivă.
ÎNAINTE DUPĂ La fel cum s-a procedat şi la primul nostru model, începe realizarea machiajului prin aplicarea unui corector pe pleoape, care asigură o o durată mai mare a fardurilor. După aceea, aplică o culoare deschisă pe toată pleoapa superioară (o regulă pe care trebuie s-o respecţi dacă vrei ca machiajul să-ţi iasă perfect este ca în în colţul extern al ochiului să foloseşti o nuanţă mai închisă decât în rest.
Astfel, asiguri ochilor o umbră care-i face mai expresivi). Arcada trebuie luminată cu o nuanţă mai deschisă, aplicată exact sub sprâncene. Tot pentru a conferi un efect de umbră, sub ochi foloseşte o culoare